Filmz-afstemning

Stemmer i alt:

De sidste nye artikler på Filmz


2'ere, 3'ere, 4'ere, 5'ere… Der er gået mode i at lave forsættelser, eller også er der bare penge i skidtet. Men 2015 byder ikke kun på fortsættelser, men også remakes og såkaldte reboots, hvor franchises startes på ny. Her er de franchises, du bør have de laveste forventninger til i 2015:

5. "Terminator: Genisys"

Indrømmet. Dette er et lidt dristigt valg, men baseret på traileren, de seneste film i franchisen og efter et kig på Arnold Schwarzeneggers comebackfilm, så er forventningerne i bund. I den femte film om dræbermaskinen, Terminator, er Schwarzenegger altså tilbage – og det kan gå begge veje. Skuespillerens comebackfilm efter hans forsøg som politiker har været skuffende, men måske hans gamle franchise kan redde ham? Eller måske Schwarzenegger kan redde den? Efter den tredje og fjerde film troede man vel egentlig, at franchisen var lagt i graven, men nu er den tilbage med, hvad der virker som et forvirrende plot – som både springer tilbage og frem i tiden. Man kan dog ikke andet end at smile, når Schwarzenegger kvitterer med det ikoniske "I’ll be back" i traileren.4. "Poltergeist"

Filmhistorien svømmer i dårlige horror-remakes som "The Texas Chainsaw Massacre" (2003) og "Nightmare on Elm Street" (2010). 2015 ser ikke ud til at være en undtagelse. Et remake af Tobe Hoopers gyserklassiker "Poltergeist" fra 1982, der medfødte to fortsættelser, er nemlig på vej. Hvorfor? Behøver vi historien om en familie, som hjemsøges af onde ånder, i en moderne, opdateret version? Egentlig ikke. Når man piller ved en klassiker, brænder man oftest nallerne. Nogen må have vurderet, at der er penge at tjene. Mon ikke de senere bliver hjemsøgt af dårlig samvittighed?3. "The Fantastic Four"

De to "Fantastic Four"-film fra 2005 og 2007 blev ingen succes, så nu rebooter man franchisen. Der er ganske få oplysningerne om den kommende film, men det hele lugter lidt af ussel mammon. Superheltefilmene rider på en bølge af succes i disse år, og 20th Century Fox, der ejer rettighederne til Marvel-tegneserien, bliver nødt til at ride med. Men bølgen har altså også betydet en oversvømmelse, hvor især superhelteteams er blevet populære. Og man kan frygte, at De Fantastiske Fire vil blegne over for eksempelvis "The Avengers" eller "Guardians of the Galaxy". Ligeledes lyder rygtet, at 20th Century Fox simpelthen bliver nødt til at lave en film for at bevare rettighederne, og det er jo aldrig et godt udgangspunkt. Castet ser dog spændende ud - hvem glæder sig ikke til at se Jamie Bell som 'The Thing'? En forsættelse er allerede i støbeskeen. Hmm.
2. "Paul Blart: Mall Cop 2"

I disse år er det populært at vende tilbage til komiske kultkarakterer. Sidste år kom "Anchorman 2" og "Dum og Dummere 2" I 2015 kommer "Paul Blart: Mall Cop 2". Men Kevin James' naive og patetiske sikkerhedsvagt har ikke opnået kultstatus. Den første film var ikke engang specielt opsigtsvækkende, men alligevel kommer denne fortsættelse altså efter seks års pause. Men vil Paul Blart være sjov i anden omgang? Næppe. Og udgangspunktet for den kommende film, der udspiller sig ved en messe for sikkerhedsvagter i Las Vegas, som udvikler sig til en jagt på kunsttyve, lyder mildest talt kedeligt og uopfindsomt.1. "Paranormal Activity: The Ghost Dimension"

Den første var da meget god, 2'eren nogenlunde, 3'eren burde nok have været den sidste, nr. 4 bekræftede dette, men nu kommer der altså en femte "Paranormal Activity". Den populære franchise er simpelthen for økonomisk gunstig til, at Blumhouse Productions, som står bag filmene, nænner at stoppe den. Horrorfranchises er notorisk kendte for ikke at stoppe i tide, tænk bare på "Fredag den 13." eller "Saw"-filmene. Det går dog desværre altid ud over kvaliteten. Tilmed i et filmår, som byder på en masse spændende gyserfortsættelser som "Nattens dæmoner 2", "Sinister 2" og "Insidious 3", så virker "Paranormal Activity 5" mere end unødvendig.