Filmz-afstemning

Stemmer i alt:

Rush

"Rush" formår både at være en medrivende sportsfilm (også for os ikke-sportsfans) og et solidt drama under Ron Howards kyndige instruktion. Men for ofte fornemmer man, at filmmagerne lefler for Oscar-uddelerne ved at indskyde lidt unødvendig og forceret sentimentalitet, hvilket det amerikanske filmakademi jo er kendt for at værdsætte. Alligevel er der adskillige gode grunde til at indløse billet til "Rush" - deriblandt Chris Hemsworth og Daniel Brühl, der imponerer i roller, som formentlig bliver påskønnet under næste års Oscar-sæson. Begge skuespillere leverer deres karrierers hidtil bedste præstationer og giver "Rush" det ekstra skub, der får den til at overhale de fleste andre film inden for samme genre.


Læs hele anmeldelsen

#1

12. sep. 2013 17:52

Nå da da?! Troede netop Formel 1 handlede om IKKE, at køre rundt i en ring alá Indy Car og Nascar. Men hvad ved jeg..

Suk!

#2

12. sep. 2013 19:35

#1. Det er filmz det her. Det kan du da ikke forvente de gider sætte sig ind i. :)

#3

12. sep. 2013 19:37

Venter spændt på folk vil brokke sig over at andmelderen burde være Formel 1 fan eller være bekendt til det.

"I learned that courage was not the absence of fear, but the triumph over it".

#4

12. sep. 2013 19:39

#3 -

Det er vist hvad der allerede er i gang. :)

Tidligere: utyske/drebble

#5

12. sep. 2013 19:41

Derudover kører de da teknisk set stadig i ring i F1... Begrebet behøver vel ikke at indebære, at man kører/går i en geometrisk perfekt formet ring, men at man bare følger den samme rute om og om og om igen... Og det gør man da i Formel 1? Hvilket også er grunden til, at jeg aldrig har gidet se det. Jeg har selv haft svært ved at tage mig sammen til at se "Senna", selvom jeg kun har hørt fantastiske ting :-)

War. War never changes.

#6

12. sep. 2013 19:44

Ser frem til Rush. Synes den ligner en gedigen underholdningsfilm. Faktisk lidt pudsigt den er lavet udenfor de store studios.

#7

12. sep. 2013 19:51

#3 -

Det er vist hvad der allerede er i gang. :)Bruno (#4)

Filmz gik lidt i agurk for mig vidst, for kunne ikke se nogle andre indlæg.

Øv, kan ikke engang sige "first" :(

"I learned that courage was not the absence of fear, but the triumph over it".

#8

12. sep. 2013 20:00

Jeg har selv haft svært ved at tage mig sammen til at se "Senna", selvom jeg kun har hørt fantastiske ting :-)The Insider (#5)

Do it! Den er ret så fremragende! Og Formel 1 siger mig ellers heller ikke noget :)

"Dave, this conversation can serve no purpose anymore. Goodbye."

#9

13. sep. 2013 08:35

The Insider har ret. Man kører i ring. At det så er en snørklet ring er en anden sag. Gad vide, hvor meget Formel 1 Gasivodo har set gennem tiderne? Til ham og lassep kan jeg i øvrigt fortælle, at Niki Lauda var en af de største gennem tiderne. Han var i øvrigt østriger, som det vist også fremgår. Glæder mig til at se filmen.

#10

13. sep. 2013 12:03

Kører man virkelig på en bane!?!? Troede det var lis'som rally. Skrev jeg ikke: "hvad ved jeg"? Hvorfor skulle jeg ikke kende Lauda?

Le Man og Grand Prix er ynkelige film-'film', men geniale motor/racersports film. Jeg vil høre om Rush på samme præmisser og ikke om Kafkask eksistentialisme i en Misogynistisk mandeverden.
Ja, jeg er mavesur. Er bare blevet en smule træt af, evig og altid høre om hvad anmelder IKKE finder interessant. Trænger ganske sikkert til at blive belært om hvad der er god film smag, gider det bare ikke i en anmeldelse.

Nej, partyman ser ikke formel 1 længere, men gjorde det dengang, det var dem bag rattet og ikke ingeniørerne der gjorde forskellen;-)
"Senna" er fremragende og Driven sutter slaskende .... ...

Nu stopper jeg - inden jeg lyder som Nationen, whoops to late..

#11

13. sep. 2013 12:22

Er bare blevet en smule træt af, evig og altid høre om hvad anmelder IKKE finder interessant. Trænger ganske sikkert til at blive belært om hvad der er god film smag, gider det bare ikke i en anmeldelse.Gasivodo (#10)

Så i bund og grund, har du ikke forstået anmeldelsen og har bare dannet dig en mavesur tolkning. :)

Tidligere: utyske/drebble

#12

13. sep. 2013 12:23

Jeg synes nu ellers, at Nadias sidestilling af "Rush" med Kafkas "Processen" fremgik som et meget naturligt element i anmeldelsen.

Se spoiler >>

(smiley der vender det hvide ud af øjnene)

War. War never changes.

#13

14. sep. 2013 12:35

Jeg fornemmer lidt en film, der ligger fint i spænd med Steve McQueens "Le Mans" - men er man sportsinteresseret, især motorsport, så er den nok særligt interessant.

#14

15. sep. 2013 01:09

#13 - Ifølge Mark Kermode skulle den manglende interesse for motorsport ikke gøre det mindste for filmens indtryk.

#15

16. sep. 2013 09:25

Jeg var inde og se "Rush" i fredags i Palads' Thunderbox sæder.

Jeg tænkte, at dette ville være en film, hvor det kunne være ekstra givende for filmoplevelsen, at man kunne få vibration i sædet og bedre lyd og hold kæft, hvor er det godt at have ret! :D

Jeg synes, at filmen i sig selv er en stærk fortælling med en flot visuel side og dygtige skuespillere over hele linjen. Jeg er IKKE Formel 1 fan, men jeg var meget spændt på, hvordan løbene ville udarte sig og det er en stor ros til Ron Howard at instruere en film, der kunne få mig til at blive så spændt.

Men med netop Thunderbox sæderne blev det hele eleveret til et højere niveau, hvor jeg faktisk vil sige, at det her er et mærkbart bedre tiltag, som jeg hellere så implementeret end 3D ift. indlevelse i en film.

I det sidste løb i filmen så kunne jeg mærke vibrationen følge beatet for musikken fra Hans Zimmer, men det gav også en fornemmelse af at mærke kørerens hjertebanken og det var genialt. Jeg følte, at jeg kørte med og det har 3D ikke kunnet give mig endnu - den der følelse af at være tilstede.

Så jeg gav filmen 5 stjerner, hvor Thunderbox fik en hel stjerne for sig selv!

Se den i biffen og hvis Thunderbox er til rådighed, så prøv det! :)

Mænd Instruerer - Kvinder Menstruerer

#16

23. sep. 2013 21:46

Æv! Det hvide ud øjne ligefrem! Mine sarkastiske, voldsomt subjektive indput skal nedgøres med spoiler?
'amen ydmyg tak, kære Inside(r)Hollywood:-D

Der var engang suk...

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget. Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens funktioner, såsom at deltage i forum-debatten, udforme siden efter egne behov, foreslå afstemninger (polls) og deltage i konkurrencerne.

For at oprette dig som bruger skal du blot indtaste brugernavn, et kodeord, dit navn og din e-mail-adresse.

Vi behandler alle oplysninger fortroligt, så dine oplysninger vil ikke blive videregivet til 3. part.

Opret ny bruger